PlázaMax Blog

PlázaMax Blog

Kerti grillezés

2020. július 21. - PlázaMax

Tehát úgy döntöttél, hogy el akarod kezdeni a grillezést. Mi több, elvégezted kutatást és úgy döntöttél, hogy a faszenes grillsütő a megfelelő típusú grill a számodra. Tehát most ki kell választanod a legmegfelelőbb típust.

Az egyik első dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor megvásárolod az az első grilled, az, amit fogsz használni. Ha azt tervezed, hogy utazol és közben szeretnéd használni a grillt, akkor szükséged lesz egy mini grillsütőre, hogy veled utazzon. Kisebb grillek ideálisak étkezéshez, kempinghez és kisebb partikhoz, de nem lenne hasznos, ha nagyobb mennyiségű emberre sütnél vele.

A biztonság szintén komoly aggodalomra ad okot, amikor kiválasztod az első faszenes grillsütőt, mivel a grillben forró szén lesz. A legfontosabb az, hogy a grill szilárd lábakon áll-e vagy sem. Keress egy erős szerkezetű és erős lábakkal ellátott grillt! Számos grillsütőben beépített biztonsági funkciók is vannak, például egy víztartály és elfojtó szelepek. Kétségtelen, hogy ha tűzzel főznek/sütnek, balesetek előfordulhatnak.

A faszén használatakor az egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonság az elkészített étel aromája. A faszenes grillel való sütéshez faszenet és gyújtókockát kell vásárolni. A faszén egyszer használatos termék, amelyet minden használat után el kell dobni. A faszenet megvásárolhatod a helyi áruházban, benzinkútnál vagy élelmiszerboltban, és általában nagyon olcsó. A faszénnek könnyűnek kell lennie, és addig hagyni kell égni, amíg a faszén már nem ég, csak vöröses parázsú lesz. A halom égésének a legjobb módja az, ha egy piramisba rakod.

Noha senki sem szereti megtisztítani a rácsot, a sütőt karban kell tartani, ha azt akarod, hogy a tervezett élettartama alatt kitartson. Az egyik probléma, amellyel szembe kell nézned, az a tény, hogy a faszén grillek melegen maradnak hosszú ideig. Ezt a helyzetet kétféle módon orvosolhatod. Először hagyd nyitva a rácsot, lehetővé téve annak kiégését. Ez a módszer általában sok zsírt eléget, de potenciális problémákat nem okozhat, ha nem állsz a grill közelében. Egy másik módszer az, hogy teljesen bezárod a grillt, ezzel megakadályozva az oxigén bejutását a tűztérbe. Amint a grill hideg vagy elég hideg ahhoz, hogy ne égesd meg magad, meg kell tisztítani a rácsot. Ha a rácsot hosszabb ideig szennyezetten hagyod, a felhalmozódás megnehezedhet, és nehezebbé válhat a tisztítása. A drótkefével tisztítsd meg a grill felületét, majd permetezz be étolajat a felületére.

süti beállítások módosítása